Ostalo

HLK upozorava na smanjenje plaća za pojedine liječnike

Objavljeno 06.12.2020.

Hrvatska liječnička komora

Iz Hrvatske liječničke komore su ocijenili duboko uvredljivim što je dio liječnika koji rade s oboljelima od covida-19 ovih dana dobio manje plaće.
HLK upozorava na smanjenje plaća za pojedine liječnike
 

"Naime, plaće za studeni za veći broj liječnika raspoređenih na rad u covid bolnice ili odjele nerijetko su obračunate značajno manje no njihova prosječna mjesečna primanja. Negdje to smanjenje ide i do 20 %", kažu u HLK.

Istaknuli su i da pojašnjenje kako se radi o manjem broju sati ne mogu prihvatiti kao pravedno jer je dobro poznato da se u osobnoj zaštitnoj opremi, koja je obvezna u liječenju oboljelih od covida-19, ne može raditi uobičajenu radnu satnicu kakvu hrvatski liječnici inače dnevno i mjesečno ostvaruju.

Smatraju da je takva praksa duboko uvredljiva za liječnike i traže isplatu razlike plaće i tzv. covid dodatak.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.