Ostalo

UNICEF o najmlađoj djeci s teškoćama u razvoju

Objavljeno 07.12.2020.

UNICEF

UNICEF je podsjetio na potrebe najmlađe djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te poziva građane i tvrtke da podrže programe koji se provode s ciljem poboljšanja uvjeta života i razvoja djece s teškoćama u Hrvatskoj.
UNICEF o najmlađoj djeci s teškoćama u razvoju
 

Usluge rane intervencije presudne su za razvoj djece s teškoćama i započinju u najranijim počecima djetetova života.

Prema UNICEF-ovom istraživanju o stanju rane intervencije u djetinjstvu, procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi više od 24000 djece u dobi do pet godina koja su potencijalni primatelji usluga rane intervencije, ali samo jedno od osmero djece koristi te usluge.

Za 85% obitelji usluge rane intervencije su predaleko od njihovog doma, a u sedam županija ne postoji niti jedan program rane intervencije.

Ove je godine pandemija dodatno otežala pristup uslugama rane intervencije djeci s teškoćama i njihovim obiteljima.

Stoga je UNICEF u suradnji s MURID-om pokrenuo projekt stručne podrške na daljinu (teleintervencije) kako bi obitelji djece s teškoćama dobile pravovremenu i kvalitetnu podršku u uvjetima kada nije moguć izravan kontakt sa stručnjacima.

S edukacijom su krenula 804 stručnjaka, a do sada je 501 stručnjak završio edukaciju u cijelosti.

Trenutno je u tijeku UNICEF-ova kampanja kojom se prikupljaju sredstva za podršku uspostavi sustava stručne podrške na daljinu za djecu s teškoćama, daljnju nabavu opreme za terapiju senzorne integracije i didaktičke opreme za ustanove diljem Hrvatske te za edukaciju stručnjaka koji pružaju podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.