Ostalo

Korištenje zdravstvene zaštite u Velikoj Britaniji nakon 1.1.

Objavljeno 18.12.2020.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Zbog izlaska Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije, od 1. siječnja 2021. godine u toj zemlji više ne vrijedi Europska kartica zdravstvenog osiguranja izdana od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
Korištenje zdravstvene zaštite u Velikoj Britaniji nakon 1.1.
 

Stoga, osigurane osobe koje službeno ili privatno odlaze u Ujedinjenu Kraljevinu nakon navedenog datuma imaju pravo na hitnu zdravstvenu zaštitu na teret HZZO-a, ako je u HZZO-u prije njihova odlaska prijavljen boravak u inozemstvu te uplaćen poseban doprinos za slučaj korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu.

Pojedine kategorije osiguranih osoba, kao na primjer studenti ili izaslani radnici koji se već nalaze na studiju ili radu u Ujedinjenoj Kraljevini, a gdje nastavljaju svoj boravak iz istih razloga i nakon 1. siječnja 2021. godine, iznimno mogu i nadalje koristiti neodgodivu zdravstvenu zaštitu u jednakom opsegu kao i do sada.

U tu svrhu HZZO će im, na njihov zahtjev, izdati poseban Certifikat koji će vrijediti samo u Ujedinjenoj Kraljevini i koristit će se umjesto Europske kartice zdravstvenog osiguranja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.