Ostalo

Dogovor o programu "EU za zdravlje"

Objavljeno 25.12.2020.

Europska komisija

Pregovarači Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije postigli su dogovor o aktivnostima koje će se financirati s 5,1 milijardi eura putem Programa djelovanja Unije u području zdravlja za razdoblje 2021. - 2027., poznatijem pod nazivom "EU za zdravlje" (EU4Health).
Dogovor o programu "EU za zdravlje"
 

Novi program podržat će mjere u područjima u kojima će doprinos EU-a biti koristan, ulagati u promicanje zdravlja i prevenciju bolesti te pripremu europskih zdravstvenih sustava za buduće zdravstvene prijetnje.

Četvrti zdravstveni program Europske unije je najambiciozniji i najveći do sada.

Pravilnom uporabom sredstava programa EU4Health, u kombinaciji s kohezijskim instrumentima moguće je riješiti probleme pristupa zdravstvu i prekograničnoj zdravstvenoj skrbi diljem Europske unije, posebno u područjima koja ne raspolažu s dovoljno osposobljenog medicinskog osoblja te koja se susreću s nedovoljnom bolničkom infrastrukturom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.