Ostalo

Počelo cijepljenje protiv koronavirusa

Objavljeno 28.12.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U Hrvatskoj je u nedjelju, 27. prosinca, s početkom u 10 sati, službeno krenulo cijepljenje protiv koronavirusa.
Počelo cijepljenje protiv koronavirusa
 

Prva osoba koja je primila cjepivo je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevki, a događaju su prisustvovali premijer Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.

Odmah nakon cijepljenja koje je proveo Miro Hanževački, liječnik koji skrbi o štićenicima doma, gospođa Aničić obratila se prisutnim visokim dužnosnicima i medijima te napomenula kako se odlično osjeća te da je sretna što je cjepivo brzo stiglo i da napokon svi možemo krenuti u bolji i normalniji život.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.