Žensko zdravlje

KBC Split: Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem

Objavljeno 13.02.2024.
Prvi Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom Kliničkog bolničkog centra Split održat će se 14. veljače u 10 sati.
KBC Split: Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem
 

Svi zainteresirani moći će saznati više o radu dnevne bolnice i rehabilitaciji oboljelih od limfedema ili lipedema.

S obzirom da se taj dan obilježava i Valentinovo, svim pacijentima će se dijeliti jastuci u obliku srca koji će uskoro biti dio paketa kojeg će od ožujka 2024. dobiti svaka žena koja u KBC-u Split bude podvrgnuta liječenju karcinoma dojke.

Dnevna bolnica za limfedem pri Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC Split djeluje od listopada 2022. godine.

Namijenjena je svim oboljelim od limfedema ili lipedema.

Najčešće su to osobe koje su liječene od karcinoma dojke.

U timu Dnevne bolnice djeluju liječnik, medicinska sestra i fizioterapeut/limfoterapeut koji rade procjenu stanja pacijenta, analiza sastava tijela, edukaciju te zajednički plan terapije.

Putem Dnevne bolnice, ukoliko je potrebno, u suradnji s ostalim specijalnostima provodi se dijagnostika u vidu limfoscintigrafije, UZV dijagnostike limfedema ili muskuloskeleta, elektromiografije.

Također pacijenti imaju mogućnost biti opskrbljeni doniranom elastično-kompresivnom odjećom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.