Ostalo

Nove ambulante na KB "Sveti Duh"

Objavljeno 13.03.2024.

KB "Sveti Duh"

Referentni centar Ministarstva zdravstva za dječju oftalmologiju i strabizam te ujedno i Suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" radi u novim ambulantama.
Nove ambulante na KB "Sveti Duh"
 

Novi prostori sastoje se od 4 dječje ambulante posebno prilagođene i opremljene za pregled najmanjih pacijenata, te 2 ambulante prilagođene za elektrofiziologiju oka, te FST (engl. Full-field stimulus testing).

Dječja oftalmologija i strabologija je područje oftalmologije kojeg odlikuje, s jedne strane izražena subspecijalnost, a s druge strane multidisciplinarnost.

Poliklinička jedinica za dječju oftalmologiju i strabizam Kliničke bolnice "Sveti Duh" radi neprekinuto od 1972. godine, kada je osnovana pod nazivom Dječja ambulanta i ortoptičko-pleoptički centar.

Uz operacije na području strabizma, rutinski se obavljaju i operacije prednjeg i stražnjeg segmenta oka u djece, a Klinika raspolaže i najmodernijim uređajima za fakoemulzifikaciju i vitrektomiju s instrumentarijem prilagođenim za operacije djece.

Klinika jedina u Republici Hrvatskoj posjeduje tangentnu ploču za mjerenje otklona oka u prostoru i binokularnog vidnog polja.

Osim navedenog, Referentni centar Ministarstva zdravstva za nasljedne mrežnične distrofije Klinike za očne bolesti, kao 6. certificirani centar u svijetu za liječenje nasljednih distrofija mrežnice, primjenuje i jedinu gensku terapiju odobrenu u području oftalmologije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.