Ostalo

Obilježava se Svjetski dan bubrega

Objavljeno 14.03.2024.

KBC Rijeka

Svake se godine drugog četvrtka u mjesecu ožujku obilježava Svjetski dan bubrega koji ima za cilj povećanje svijesti o bubrežnim bolestima i njihovoj prevenciji.
Obilježava se Svjetski dan bubrega
 

Ovogodišnji dan bubrega održava se pod motom "Zdravlje bubrega za sve - ujednačimo dostupnost skrbi i optimalnog liječenja".

Kao i svake godine, obilježavanju Svjetskog dana bubrega pridružuje se i Zavod za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega Klinike za internu medicinu KBC Rijeka koji zajedno s Udrugom dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Primorsko-goranske županije u četvrtak, 14. ožujka 2024. od 10 do 13 sati u prostoru Tower centra organizira javnozdravstvenu akciju na kojoj će zainteresirani građani moći će izmjeriti tlak i šećer u krvi te dobiti informacije i savjete o zdravim životnim navikama.

Hrvatsko društvo za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s Hrvatskom udrugom nefroloških medicinskih sestara i tehničara, Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine i udrugama dijaliziranih i transplantiranih bolesnika organizira javnozdravstvene akcije koje će se održati u četvrtak, 14. ožujka, u svim većim gradovima, te u petak, 15. ožujka simpozije u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.