Ostalo

HZJZ: Dan otvorenih vrata 11.4.

Objavljeno 09.04.2024.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Javnozdravstvenom akcijom pod nazivom "Dan otvorenih vrata Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo" koja će se u okviru Svjetskog tjedna zdravlja održati 11. travnja 2024. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, ponovo će se građane i medije upoznati s aktivnostima Zavoda, a bit će dostupne i besplatne brze pretrage poput mjerenja arterijskog tlaka, određivanja indeksa tjelesne mase, mjerenje kolesterola i razine glukoze u krvi te brzine pulsnog vala.
HZJZ: Dan otvorenih vrata 11.4.
 

Akcija će se u suradnji s Hrvatskom ligom za hipertenziju održati od 9 do 13 sati, u Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 12, Zagreb.

Prisutni će dobiti edukativne materijale, a stručnjaci iz Službi HZJZ-a bit će na raspolaganju za brojne nutricionističke i ljekarničke savjete.

Ovogodišnji Svjetski tjedan zdravlja počeo je sa Svjetskim danom zdravlja koji je globalni dan podizanja svijesti o zdravlju i obilježava se 7. travnja svake godine, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Svjetski dan zdravlja zagovara pravo svih i svugdje na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama, obrazovanju i informacijama, kao i sigurnoj pitkoj vodi, čistom zraku, dobroj prehrani, kvalitetnom stanovanju, pristojnim uvjetima rada i okoliša te slobodi od diskriminacije.

Upravo to je temeljna misija HZJZ-a - omogućiti jasno i učinkovito prepoznavanje aktualnih javnozdravstvenih potreba populacije i anticipaciju budućih trendova te osigurati preduvjete za učinkovito upravljanje istima, s osnovnim ciljem da se očuva i unaprijedi zdravlje populacije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.