Mladi

Stručnjaci za praćenje koncentracije kolesterola u krvi i kod djece

Objavljeno 23.05.2011.

Yahoo

Američki stručnjaci okupljeni u National Lipid Association preporučuju provođenje rutinskih testova za otkrivanje povišene koncentracije kolesterola u krvi kod djece u dobi od 9 do 11 godina.
Stručnjaci za praćenje koncentracije kolesterola u krvi i kod djece
 

Po njihovom mišljenju, kod djece s obiteljskom poviješću kardiovaskularnih bolesti i previsoke koncentracije kolesterola u mlađoj životnoj dobi bi ovakve testove trebalo provoditi već u dobi od 2 godine.

Dr. Patrick M. Moriarty, autor preporuka i predavač na University of Kansas, vjeruje kako bi ovakva praksa omogućila ranu identifikaciju osoba s previsokom koncentracijom kolesterola u krvi.

To bi omogućilo provođenje pravovremenih modifikacija u prehrani i ublažavanje štetnih posljedica u odrasloj dobi.

Uz to, postojeće terapije su učinkovitije ako se počnu primjenjivati u mlađoj životnoj dobi, prije nego što dođe do stvaranja naslaga na stijenkama krvnih žila, piše Journal of Clinical Lipidology.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.