Mladi

Pomanjkanje sna za slabiji uspjeh u školi

Objavljeno 19.09.2011.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Južnoj Koreji sugerira kako srednjoškolci koji ne spavaju dovoljno imaju slabije ocjene, piše časopis Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
Pomanjkanje sna za slabiji uspjeh u školi
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Incheonu dodaju kako "nadoknađivanje" sna tijekom vikenda nije dovodilo do poboljšanja na školskim testovima.

2600 tinejdžera uključenih u istraživanje je radnim danima spavalo prosječno samo 5 sati i 42 minute, a vikendom prosječno gotovo 9 sati.

Istraživači dodaju kako je manjak sna imao veći utjecaj na ocjene nego čimbenici poput depresije ili poteškoća s održavanjem pozornosti.

Prema postojećim preporukama, tinejdžeri bi trebali spavati 9 sati svake noći.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.