Mladi

Tjelovježba za uspjeh u školi

Objavljeno 09.06.2014.

HealthDay

Tjelesno aktivnija djeca imaju bolje rezultate na testiranjima čitanja i jezičnih sposobnosti, objavili su istraživači s University of Illinois.
Tjelovježba za uspjeh u školi
 

Američki znanstvenici su uočili razlike u funkciji mozga ovisno o tjelesnoj formi djece, pa je tako utvđeno da tjelesno aktivnija djeca u odnosu na tjelesno manje aktivne vršnjake bolje koriste dostupne moždane resurse povezane s kognitivnim procesima.

Aktivnost mozga je u studiji mjerena uz pomoć elektroda, piše stručni časopis Brain and Cognition.

Istraživači su se usredotočili na moždane valove povezane s prepoznavanjem riječi i gramatikom, a u sljedećoj fazi studije namjeravaju proučiti vezu između tjelesne aktivnosti i ostalih aspekata funkcije mozga.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.