Mladi

Sport u prevenciji konzumacije droga

Objavljeno 28.07.2016.

Reuters

Kod tinejdžera koji se bave sportom je zabilježen manji rizik za konzumaciju heroina ili uzimanje opioidnih analgetika bez recepta, objavili su američki znanstvenici.
Sport u prevenciji konzumacije droga
 

U njihovom istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od 1997. do 2014. godine, kada je u SAD došlo do povećanja konzumacije heroina i ovakvih lijekova bez recepta.

Kod tinejdžera koji su se bavili sportom je u istom razdoblju zabilježeno značajno smanjenje rizika za konzumaciju ovih droga, napominju istraživači s University of Michigan.

Rezultati objavljeni u stručnom časopisu Pediatrics se temelje na odgovorima gotovo 192000 tinejdžera.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(15)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.