Mladi

Rizik za sportske ozljede kod djece

Objavljeno 30.08.2016.

HealthDay

Američki stručnjaci upozoravaju na veći rizik za ozljede kod djece koja se prerano specijaliziraju za pojedine sportove.
Rizik za sportske ozljede kod djece
 

Najveći rizik za ozljede je prisutan kod djece koja se bave samo jednim sportom, pokazuje analiza podataka prikupljenih u SAD u posljednjih 40 godina.

Djeca koja prakticiraju više različitih sportskih aktivnosti imaju manji rizik za ozljede, ali i veće izglede da će ostati tjelesno aktivna ostatak života, napominju pedijatri iz American Academy of Pediatrics.

Stručni časopis Pediatrics piše kako se u SAD organizirano sportom bavi 60 milijuna djece u dobi od 6 do 18 godina.

27% djece je specijalizirano za samo jedan sport, a čak 70% djece se prestaje baviti organiziranim sportskim aktivnostima nakon 13. godine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(17)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.