Mladi

Predstave u projektu "Živjeti zdravo"

Objavljeno 10.11.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Kako bi se djecu i mlade potaknulo da osvijeste i obrate pozornost na važnost očuvanja zdravlja i odbace moguće nezdrave navike, ali i nauče nešto novo o odgovornom spolnom ponašanju, pravilnoj prehrani i prevenciji ovisnosti, u sklopu Nacionalnog projekta "Živjeti zdravo", financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, organizira se izvedba predstava "Lucijina priča" i "D(n)o dna".
Predstave u projektu "Živjeti zdravo"
 

Predstave će se održati u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1 u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Predstava "Lucijina priča" održat će se u četvrtak, 16. studenog u 13.00 sati, a izvode ju glumci Ri-Teatra u suradnji s udrugom "Hepatos Rijeka".

"Lucijina priča" namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda srednje škole i mladima kako bi se na edukativan i duhovit način poslala poruka o važnosti prevencije rizičnih ponašanja, odgovornog spolnog ponašanja i brige za zdravlje, povećala svjesnost i znanje o prevenciji HIV infekcije, virusnih hepatitisa i spolno prenosivih bolesti, te doprinijelo smanjenju diskriminacije oboljelih među adolescentskom populacijom.

Predstava "D(n)o dna" namijenjena je učenicima 1. i 2. razreda srednje škole, a ukazuje na sve opasnosti koje skriva konzumiranje alkohola kod mladih.

"D(n)o dna" održat će se u četvrtak, 23. studenog u 13.00 sati, a izvode ju glumci Tirene.

Nakon izvedbe svake predstave glumci i djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz gostovanje drugih stručnjaka proširit će edukaciju o temi iz predstave kroz interakciju s publikom u trajanju od 30 minuta.

U raspravu nakon predstave "Lucijina priča" uključit će se stručnjaci HZJZ-a, liječnica školske medicine, ginekologinja, studentica medicine iz udruge CroMSIC i mladi liječnici te sociolog, pisac, kolumnist i televizijski voditelj Bruno Šimleša, a u raspravi nakon predstave "D(n)o dna" sudjelovat će psihologinja i drugi stručnjaci iz HZJZ-a.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.