Mladi

Utjecaj pretilosti na zdravlje srca mladih osoba

Objavljeno 01.08.2018.

HealthDay

Istraživanje britanskih znanstvenika s University of Bristol pokazuje kako je pretilost i kod mladih osoba povezana s povišenjem krvnog tlaka i zadebljanjem srčanog mišića.
Utjecaj pretilosti na zdravlje srca mladih osoba
 

Kako piše stručni časopis Circulation, kod mladih pretilih osoba se negativne promjene u strukturi srca javljaju i i prije oštećenja krvnih žila.

Podaci prikupljeni od nekoliko tisuća ispitanika u dobi od 17 do 21 godine pokazuju i kako gubitak suvišnih kilograma može spriječiti poteškoće sa zdravljem srca i krvnih žila u kasnijoj fazi života.

U suprotnom, kod osoba koje zadrže preveliku tjelesnu masu dolazi do povećanja učestalosti bolesti srca i moždanog udara.

Pretilost je kod mladih povezana i s povećanjem rizika za zatajenje srca te dijabetes tipa 2.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.