Mladi

Posljedice izloženosti onečišćenom zraku

Objavljeno 04.02.2019.

The Guardian

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Psychiatry Research povezuje izloženost onečišćenom zraku prije 12. godine života s većim rizikom za depresiju u dobi od 18 godina.
Posljedice izloženosti onečišćenom zraku
 

Ovisno o stupnju onečišćenja zraka, rizik za depresiju je bio tri do četiri puta veći nego kod ispitanika koji nisu udisali onečišćeni zrak u djetinjstvu.

Istraživači s Kings College London upozoravaju kako je onečišćeni zrak važniji čimbenik rizika za depresiju u tinejdžerskoj dobi nego primjerice tjelesno zlostavljanje.

Procjenjuje se kako 75% poteškoća s mentalnim zdravljem počinje u djetinjstvu ili adolescenciji.

Novi nalazi prikupljeni od 284 ispitanika su ukazali i na vezu izloženosti onečišćenom zraku i povećanja rizika za asocijalno ponašanje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.