Prehrana

Krave koje pasu travu daju zdravije mlijeko

Objavljeno 31.05.2010.

Reuters

Studija znanstvenika s Harvarda je pokazala kako krave čija se prehrana uglavnom sastoji od svježe trave daju mlijeko s pet puta većom koncentracijom nezasićenih masti s dokazanim pozitivnim utjecajem na zdravlje srca.
Krave koje pasu travu daju zdravije mlijeko
 

Riječ je konjugiranoj linolenskoj kiselini (CLA) za koju su ranija istraživanja pokazala i da pomaže pri održavanju zdrave tjelesne mase, objavio je American Journal of Clinical Nutrition.

Novi podaci prikupljeni od oko 4000 ispitanika su pokazali kako je povećani unos CLA dovodio do prosječno 36% manjeg rizika za srčani udar, čak i nakon što su u obzir uzeti čimbenici poput povišenog krvnog tlaka i pušenja.

Samo u SAD se svake godine zabilježi 1,5 milijun srčanih udara, od kojih je trećina fatalna.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.