Prehrana

Zdrava prehrana ima pozitivan utjecaj na kvocijent inteligencije

Objavljeno 09.02.2011.

BBC

Istraživanje znanstvenika s Bristol University pokazuje kako česta konzumacija grickalica, čokolade i drugih slatkiša može biti povezana s blagim smanjenjem kvocijenta inteligencije kod djece.
Zdrava prehrana ima pozitivan utjecaj na kvocijent inteligencije
 

Rezultate britanskih znanstvenika prikupljene od 3966 djece u dobi od 3 do 8,5 godina je objavio Journal of Epidemiology and Community Health.

Po riječima istraživača, nekvalitetna prehrana u tako ranoj životnoj dobi može negativno utjecati na razvoj mozga.

Povezanost prehrane i kvocijenta inteligencije kod djece je bila prisutna bez obzira na čimbenike poput stupnja obrazovanja roditelja, socioekonomskog statusa ili trajanja dojenja.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.