Prehrana

Proteini i vlakna za doručak olakšavaju kontrolu apetita

Objavljeno 11.08.2011.

USA Today

Unos proteina i vlakana tijekom doručka dovodi do produženja osjećaja sitosti, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika s University of Missouri.
Proteini i vlakna za doručak olakšavaju kontrolu apetita
 

Istraživači dodaju kako su ovakvi rezultati potvrda važnosti doručka, pogotovo kod djece školske dobi i osoba koje pokušavaju kontrolirati tjelesnu masu.

U studiji su korištene i snimke mozga tinejdžera dobivene uređajem za magnetsku rezonancu koje su pokazale kako je unos proteina za doručak bio povezan sa smanjenjem motivacije i potrebe za hranom u ostatku dana.

Ranije provedena istraživanja su ukazala na bolje rezultate testiranja kognitivnih sposobnosti i sposobnosti održavanja koncentracije kod djece koja su doručkovala.

Prema dostupnim podacima, 30-60% djece u SAD ne doručkuje.

Istraživači dodaju kako bi doručak trebao sadržavati 300-350 kalorija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.