Prehrana

Konzumacija ribe za zdravije srce

Objavljeno 09.12.2011.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Danskoj je pokazalo kako je redoviti unos ribe bogate omega-3 masnim kiselinama povezan s manjim rizikom za poteškoće sa zdravljem srca.
Konzumacija ribe za zdravije srce
 

Rezultati objavljeni u časopisu Hypertension: Journal of the American Heart Association su prikupljani tijekom 8 godina od oko 49000 žena u dobi od 15 do 49 godina.

Ispitanice koje su vrlo rijetko jele ribu su imale prosječno 50% više problema s kardiovaskularnim sustavom, pišu znanstvenici s Statens Serum Instituta u Kopenhagenu.

Kod tih je žena zabilježen i 90% veći rizik za poteškoće sa zdravljem srca u odnosu na ispitanice koje su ribu konzumirale svakog tjedna.

Izostanak ribe s jelovnika je bio povezan i s trostrukim povećanjem rizika za hospitalizaciju zbog bolesti krvožilnog sustava.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.