Prehrana

Konzumacija mesa i rizik za rak dojke

Objavljeno 20.11.2012.

U.S. News and World Report

Prvi nalazi istraživanja provedenog u SAD na Cancer Institute of New Jersey ukazuju na povezanost češće konzumacije crvenog mesa ili mesa peradi i većeg rizika obolijevanja od raka dojke.
Konzumacija mesa i rizik za rak dojke
 

Znanstvenici napominju kako je ova poveznica uočena samo kod žena europskog podrijetla.

Po njihovim riječima, konzumacija crvenog mesa i mesa peradi je imala najizraženiji učinak na povećanje rizika obolijevanja od raka dojke kod žena koje još nisu ušle u menopauzu.

Nalazi znanstvenika se temelje na proučavanju prehrane 873 žene s rakom dojke i 865 zdravih ispitanica iz kontrolne skupine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.