Prehrana

Prevencija alergije na kikiriki

Objavljeno 23.09.2014.

Live Science

Znanstvenici s University of Chicago su u eksperimentima provedenima na miševima utvrdili kako probiotici mogu spriječiti pojavu alergije na kikiriki.
Prevencija alergije na kikiriki
 

Novi nalazi ukazuju na mogućnost korištenja probiotika i u tretiranju alergije na kikiriki.

U istraživanju su korištene životinje uzgojene u sterilnim uvjetima, a posebno su se učinkovitima pokazale bakterije iz roda Clostridium.

Njihova primjena je u crijevima tretiranih životinja dovela do proizvodnje velikih količina interleukina-22, molekula ključnih za reduciranje učinka alergena prisutnih u kikirikiju.

U ekstremnim slučajevima reakcija imunološkog sustava osoba alergičnih na kikiriki može dovesti do smrti.

Stručnjaci upozoravaju kako se učestalost alergija na hranu kod djece u SAD između 1997. i 2011. godine povećana za oko 50%.

Procjenjuje se kako je u svakom razredu u američkim školama prosječno 2 djece s nekom potencijalno opasnom alergijom na hranu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.