Prehrana

Sastojak čokolade za oboljele od Parkinsona

Objavljeno 13.08.2015.

Yahoo News

Njemački znanstvenici sa sveučilišta u Dresdenu su objavili kako sastojak čokolade može potaknuti izlučivanje dopamina i ublažiti simptome Parkinsonove bolesti.
Sastojak čokolade za oboljele od Parkinsona
 

Ključnim se pokazao feniletilamin, sastojak kakaa prisutnog u čokoladi.

U istraživanju je učinak tamne čokolade s 85% kakaa praćen na 30 pacijenata.

Manjak dopamina u mozgu je odgovoran za simptome Parkinsonove bolesti poput drhtanja i otežanog kretanja.

Manje količine feniletilamina su prisutne i u siru i vinu.

Procjenjuje se kako Parkinsonova bolest pogađa 1 od 500 ljudi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.