Prehrana

Proteini za doručak

Objavljeno 17.08.2015.

Yahoo News

Redoviti unos proteina za doručak je u studiji provedenoj u SAD povezan s boljom kontrolom tjelesne mase.
Proteini za doručak
 

Podaci prikupljeni od skupine ispitanika tinejdžerske dobi tijekom 12 tjedana pokazuju kako je nakupljanje suvišnih kilograma zaustavljeno kod sudionika koji su za doručak unosili najmanje 35 grama proteina.

Ti su tinejdžeri dnevno unosili prosječno 400 kalorija manje nego ranije te je kod njih zabilježeno i smanjenje prisutnosti masnog tkiva.

Unos proteina za doručak je bio povezan i sa stabilizacijom koncentracije šećera u krvi.

Proteini su uglavnom bili podrijetlom iz mlijeka, jaja, mesa i grčkog jogurta, napominju istraživači s University of Missouri.

Podaci prikupljeni u SAD pokazuje kako 60% tinejdžera propušta doručak do četiri puta tjedno, piše International Journal of Obesity.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.