Prehrana

Ljute paprike i dugovječnost

Objavljeno 18.05.2017.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Kini povezuje gotovo svakodnevnu konzumaciju hrane začinjene ljutom paprikom s 14%-tnim smanjenjem stope smrtnosti.
Ljute paprike i dugovječnost
 

Znanstveni časopis BMJ piše kako je uočena veza bila najizraženija kod osoba koje ne konzumiraju alkohol.

Najveće smanjenje stope smrtnosti je zabilježeno kod osoba koje su ljute paprike jele svježe.

Ranije studije su već ukazale na pozitivan učinak kapsaicina, aktivnog sastojka ljutih paprika.

Unos kapsaicina je povezivan s lakšom kontrolom apetita, smanjenjem rizika za pretilost te smanjenjem rizika obolijevanja od raka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.