Prehrana

Zdrave navike smanjuju smrtnost od raka

Objavljeno 16.04.2018.

Cancer Compass

Usvajanje zdravih životnih navika je povezano sa smanjenjem smrtnosti od raka debelog crijeva, sugeriraju podaci prikupljeni od gotovo 1000 pacijenata.
Zdrave navike smanjuju smrtnost od raka
 

Sudionici istraživanja su praćeni 7 godina te je utvrđeno kako su zdrava prehrana i redovita tjelesna aktivnost povezane s prosječno 42% manjim rizikom za smrt tijekom promatranog razdoblja.

Kada su istraživači s University of California u obzir uzeli i ograničenu konzumaciju alkohola, smanjenje rizika za smrt je iznosilo prosječno 51%.

Znanstveni časopis JAMA Oncology dodaje kako je najizraženiji pozitivan učinak imala prehrana s visokim udjelom povrća, voća i cjelovitih žitarica.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.