Prehrana

Organski uzgojena hrana i manji rizik za rak

Objavljeno 23.10.2018.

Reuters

Osobe koje češće konzumiraju organski uzgojenu hranu imaju prosječno 25% manji rizik obolijevanja od raka, objavili su francuski znanstvenici s INSERM-a.
Organski uzgojena hrana i manji rizik za rak
 

Organski uzgoj hrane ne tolerira korištenje umjetnih gnojiva, pesticida i genetski modificiranih organizama, a ograničena je i veterinarska uporaba lijekova kao što su antibiotici.

Novi nalazi objavljeni u znanstvenom časopisu JAMA Internal Medicine su prikupljani 4,5 godine na uzorku od oko 69000 odraslih ispitanika.

Pokazalo se kako su organski uzgojenoj hrani sklonije osobe koje su u braku te osobe višeg stupnja obrazovanja i boljih prihoda.

Uz to, osobe koje su najčešće jele organsku hranu su konzumirale prosječno manje alkohola i crvenog mesa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.