Prehrana

Nova studija o učinku veganske prehrane

Objavljeno 04.02.2019.

UPI

Veganska prehrana je u istraživanju objavljenom u stručnom časopisu Nutrients povezana s lakšom kontrolom tjelesne mase i koncentracije šećera u krvi.
Nova studija o učinku veganske prehrane
 

Podaci prikupljeni od 60 muškaraca sugeriraju i kako veganska prehrana u crijevima potiče izlučivanje hormona koji olakšavaju kontrolu apetita, dodaju američki znanstvenici.

20 ispitanika je bilo pretilo, 20 ih je imalo dijabetes tipa 2, a 20 nije imalo nikakvih poteškoća sa zdravljem.

Sve tri skupine ispitanika su unosile istu količinu kalorija te im se prehrana sastojala od jednakog omjera hranjivih tvari.

Istraživači vjeruju kako njihovi nalazi ukazuju na mogućnost primjene kontrolirane veganske prehrane u sklopu širih mjera kontrole dijabetesa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.