vijesti

11.04.2016.
Gen povećava rizik za melanom
Inačica gena povezanog s pigmentacijom je u novom istraživanju povezana s većim rizikom obolijevanja od najsmrtonosnijeg oblika raka kože.
11.04.2016.
Svjetski dan Parkinsonove bolesti
Dijeljenjem simboličnih crvenih tulipana i informativnih materijala o Parkinsonovoj bolesti udruga 'Parkinson i mi' 11. travnja, na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti. Cilj m je upozoriti na tu ...
11.04.2016.
Kombinacija čimbenika rizika za astmu
Prevelika ili premala tjelesna masa je u kombinaciji s pušenjem i konzumacijom alkohola povezana s dvostruko većim rizikom za astmu, piše časopis BMJ Open Respiratory Research.
11.04.2016.
Mahunarke za kontrolu tjelesne mase
Svakodnevna konzumacija graha, graška, leće ili slanutka pomaže pri gubitku suvišnih kilograma, objavili su kanadski znanstvenici.
11.04.2016.
Marker predviđa rizik za rak dojke
Znanstvenici s Harvarda su identificirali molekularni marker iz zdravog tkiva dojki koji može pomoći u predviđanju rizika obolijevanja od raka dojke.
10.04.2016.
Vitamin C u prevenciji katarakte
Konzumacija hrane koja sadrži vitamin C je u novom istraživanju britanskih znanstvenika povezana sa za trećinu manjim rizikom za kataraktu.
10.04.2016.
Studija o vezi stresa i srčanog udara
Američki znanstvenici vjeruju kako su otkrili mehanizam koji povezuje stres i povećanje rizika za srčani udar.
09.04.2016.
Napredak u borbi protiv HIV-a
Američki znanstvenici s Temple University su tehnikom tzv. editiranja gena iz stanica imunološkog sustava pacijenta odstranili genetski materijal koji pripada HIV-u.
08.04.2016.
Voće u prevenciji srčanog udara
Istraživanje kineskih znanstvenika povezuje svakodnevnu konzumaciju voća sa za trećinu manjim rizikom za srčani udar, piše New England Journal of Medicine.
07.04.2016.
"Loši" ugljikohidrati i rak
Osobama koje često konzumiraju tzv. loše ugljikohidrate prijeti do tri puta veći rizik obolijevanja od karcinoma dojke i prostate, sugerira istraživanje provedeno na New York University.
Drveće
Trave
Korovi
Hrast crnika
2,9
umjerena
Maslina
1,3
niska
Crkvina
1,7
niska
Čempresi
0,3
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Borovi
2,6
umjerena
Trave
5,4
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Hrast
1,1
niska
Orah
0,9
niska
Trputac
0,8
niska
Drveće
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
8,2
visoka
Maslina
6,4
visoka
Borovi
5,8
umjerena
Trave
6,8
visoka
Crkvina
2,2
umjerena
Maslina
6,0
visoka
Hrast crnika
2,9
umjerena
Crkvina
3,1
umjerena
Borovi
1,4
niska
Trave
2,8
umjerena
Trputac
0,6
niska
Trave
7,0
visoka
Koprive
2,1
umjerena
Borovi
0,8
niska
Kiselica
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Maslina
7,3
visoka
Crkvina
6,2
visoka
Hrast crnika
3,9
umjerena
Trave
6,7
visoka
Borovi
2,1
umjerena
Trputac
1,5
niska
Trave
6,2
visoka
Borovi
0,8
niska
Trputac
0,8
niska
Koprive
0,8
niska
Čempresi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: