vijesti

25.01.2016.
Računalni test za Alzheimerovu bolest
Znanstvenici s University College London su razvili računalni test koji predviđa rizik za Alzheimerovu bolest na temelju informacija prikupljenih tijekom rutinskih posjeta obiteljskom liječniku.
25.01.2016.
Kako pripremiti povrće?
Istraživanje španjolskih znanstvenika ukazuje na prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, piše stručni časopis Food Chemistry.
25.01.2016.
Veza tjelesne mase i hipertenzije kod djece
Brzo povećanje tjelesne mase kod djece predškolske dobi je povezano s većim rizikom za previsoki krvni tlak, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
24.01.2016.
Pogoršavanje migrena pred menopauzu
Približavanjem menopauze raste učestalost migrena, pokazuje istraživanje provedeno na Albert Einstein College of Medicine u New Yorku.
24.01.2016.
Opasna pretilost prije trudnoće
Istraživanje provedeno u SAD povezuje pretilost prije trudnoće s dvostruko većim rizikom za smrt novorođenčadi zbog preranog poroda.
23.01.2016.
Aerobna tjelovježba usporava Parkinsonovu bolest
Istraživanje provedeno u SAD na Mayo Clinic sugerira kako je aerobna tjelovježba povezana s usporavanjem progresije Parkinsonove bolesti.
23.01.2016.
Veća učestalost gastroshize
Podaci prikupljeni u SAD ukazuju na udvostručenje učestalosti gastroshize u posljednjih 18 godina.
22.01.2016.
Joga pomaže starijim osobama
Prakticiranje joge je kod osoba starijih od 60 godina povezano s povećanjem pokretljivosti i poboljšanjem sposobnosti održavanje ravnoteže.
22.01.2016.
Zdrave masti za duži život
Redovita konzumacija zdravih masti bi svake godine u svijetu mogla spriječiti više od milijun smrti prouzročenih bolestima srca.
22.01.2016.
Test za primjenu antibiotika
Američki znanstvenici s Duke University razvijaju brz i jednostavan krvni test koji će omogućiti razlikovanje bakterijskih od virusnih respiratornih infekcija.
Hrast crnika
6,1
visoka
Maslina
2,3
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Čempresi
1,3
niska
Trave
2,3
umjerena
Grab
0,6
niska
Borovi
6,0
visoka
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
2,9
umjerena
Hrast
2,2
umjerena
Trave
5,4
umjerena
Orah
0,4
niska
Hrast
Borovi
9,4
visoka
Trave
7,3
visoka
Crkvina
5,7
umjerena
Jasen
3,7
umjerena
Maslina
3,2
umjerena
Maslina
6,5
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Hrast crnika
3,9
umjerena
Jasen
2,8
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Trave
4,1
umjerena
Trave
7,0
visoka
Borovi
2,8
umjerena
Hrast
1,3
niska
Koprive
1,5
niska
Kiselica
0,8
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,8
visoka
Hrast crnika
6,0
visoka
Crkvina
6,5
visoka
Borovi
2,8
umjerena
Trave
6,2
visoka
Čempresi
2,1
umjerena
Borovi
6,3
visoka
Trave
8,0
visoka
Koprive
1,7
niska
Trputac
1,1
niska
Čempresi
0,8
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: