vijesti

04.01.2016.
Alergije povezane s depresijom
Djeca koja pate od alergija imaju veći rizik za pojavu simptoma depresije i anksioznosti, objavili su američki znanstvenici.
04.01.2016.
Rana oštećenja bubrega kod dijabetičara
Istraživanje norveških znanstvenika pokazuje kako do oštećenja bubrega zbog povišene koncentracije šećera u krvi dolazi ranije nego što se vjerovalo.
04.01.2016.
Unos šećera i rak dojke
Visoki udio šećera fruktoze u tzv. zapadnjačkoj prehrani je povezan s većim rizikom obolijevanja od raka dojke, objavili su znanstvenici s University of Texas.
04.01.2016.
Istraživanje o pretilim konobarima
Posjetitelji restorana naručuju više hrane ako ih poslužuju pretili konobari, pokazuje istraživanje američkih i njemačkih znanstvenika.
03.01.2016.
San koristi pamćenju
Kvalitetan osmosatni san je u istraživanju provedenom u SAD povezan s boljim pamćenjem novih imena i lica, objavio je stručni časopis Neurobiology of Learning and Memory.
03.01.2016.
Liječenje Duchenneove mišićne distrofije
Eksperimenti američkih znanstvenika provedeni na miševima ukazuju na mogućnost korištenja nove tehnike modifikacije DNK u liječenju Duchenneove mišićne distrofije.
31.12.2015.
Hrskavica iz laboratorija
Pacijenti kojima je potrebna rekonstrukcija dijelova tijela kao što su nos ili uši će uskoro imati na raspolaganju hrskavicu proizvedenu u laboratoriju.
30.12.2015.
Matične stanice u testiranju lijekova
Znanstvenici s University of California se koriste matičnim stanicama u testiranju eksperimentalnih lijekova za Alzheimerovu bolest.
30.12.2015.
Raste smrtnost od opijanja
Podaci prikupljeni u SAD ukazuju na povećanje učestalosti smrtnih slučajeva prouzročenih pretjeranom konzumacijom alkohola.
29.12.2015.
Hormon regulira unos slatkog i alkohola
Znanstvenici s University of Texas su otkrili kako hormon prisutan u jetri može utjecati na sklonost prema slatkoj hrani i alkoholu.
Grab
3,9
umjerena
Čempresi
2,8
umjerena
Jasen
2,5
umjerena
Maslina
1,6
niska
Crkvina
2,2
umjerena
Trave
1,1
niska
Borovi
2,4
umjerena
Hrast
2,4
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Trave
1,9
niska
Koprive
0,8
niska
Jasen
6,5
visoka
Hrast
6,5
visoka
Borovi
6,1
visoka
Čempresi
6,1
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Trave
1,5
niska
Čempresi
4,9
umjerena
Crkvina
6,3
visoka
Grab
4,3
umjerena
Hrast crnika
3,3
umjerena
Maslina
2,8
umjerena
Trave
1,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Borovi
6,0
visoka
Hrast
2,8
umjerena
Trave
6,0
visoka
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Crkvina
6,3
visoka
Čempresi
2,8
umjerena
Grab
1,3
niska
Jasen
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Borovi
3,8
umjerena
Hrast
2,8
umjerena
Koprive
3,0
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Breza
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: