vijesti

22.12.2015.
Bolesti zubnog mesa i rak dojke
Bolesti zubnog mesa su povezane s prosječno 14% većim rizikom obolijevanja od raka dojke, sugerira istraživanje provedeno među ženama koje su prošle menopauzu.
22.12.2015.
Tasmanija: Pušenje tek od 25. godine?
U australskoj saveznoj državi Tasmaniji bi dob u kojoj je dozvoljeno kupovati cigarete mogla biti povećana na 25 godina.
21.12.2015.
Vitamin D za sportaše
Osobe koje se bave sportom bi trebale posvetiti pozornost održavanju dovoljne koncentracije vitamina D u krvi, pokazuje istraživanje provedeno u SAD.
21.12.2015.
Dijabetes tipa 2 povezan s demencijom
Znanstveni časopis Diabetes Care piše kako osobama s dijabetesom tipa 2 prijeti veći rizik za vaskularnu demenciju.
21.12.2015.
Još teže posljedice opijanja
Istraživanje provedeno u SAD na University of Missouri sugerira kako je opetovano opijanje još opasnije za jetru nego što se ranije vjerovalo.
21.12.2015.
Učinak marihuane na mozak
Istraživanje provedeno na Yale University povezuje THC, najvažniji psihoaktivni sastojak marihuane, s povećanjem nasumične aktivnosti stanica mozga.
20.12.2015.
Veza crijevnih bakterija i bolesti srca
Sastojak prisutan u nekim vrstama crnog vina i maslinovog ulja može preko utjecaja na crijevne bakterije spriječiti razvoj bolesti srca, sugerira nova studija.
20.12.2015.
Upozorenje glede e-cigareta
Istraživanje provedeno na Harvardu ukazuje na prisutnost opasnih kemijskih spojeva u velikom broju tekućina za elektronske cigarete.
19.12.2015.
Nova studija podupire konzumaciju kave
Osobe koje redovito piju kavu imaju manji rizik za smrt od bolesti srca i dijabetesa, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
19.12.2015.
Za rak nije kriva samo loša sreća
Američki znanstvenici iz Stony Brook Cancer Centera su objavili kako u 70-90% slučajeva do obolijevanja od raka dolazi zbog vanjskih čimbenika.
Grab
3,9
umjerena
Čempresi
2,8
umjerena
Jasen
2,5
umjerena
Maslina
1,6
niska
Crkvina
2,2
umjerena
Trave
1,1
niska
Borovi
2,4
umjerena
Hrast
2,4
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Trave
1,9
niska
Koprive
0,8
niska
Jasen
5,9
umjerena
Hrast
4,9
umjerena
Borovi
3,3
umjerena
Čempresi
2,8
umjerena
Crkvina
2,8
umjerena
Trave
1,1
niska
Čempresi
4,9
umjerena
Crkvina
6,3
visoka
Grab
4,3
umjerena
Hrast crnika
3,3
umjerena
Maslina
2,8
umjerena
Trave
1,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Borovi
6,0
visoka
Hrast
2,8
umjerena
Trave
6,0
visoka
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Crkvina
6,3
visoka
Čempresi
2,8
umjerena
Grab
1,3
niska
Jasen
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Borovi
3,8
umjerena
Hrast
2,8
umjerena
Koprive
3,0
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Breza
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: