Info o akciji

Iako je hodanje iznimno učinkovit i zdrav način tjelesne aktivnosti mnogi ne prepoznaju njegov značaj te je ono danas možda i najpodcjenjenija tjelesna aktivnost, ispred koje se „stavljaju“ razne komercijalno i agresivno reklamirane aktivnosti poput fitnessa, wellnessa i sl. Prednost hodanja u odnosu na druge tjelesne aktivnosti je da ono ne mora biti ni intenzivno ni dugotrajno kako biste počeli popravljati svoje zdravstveno stanje.

Cilj ove akcije je da svaki čovjek prihvati ovu zdravu tjelesnu aktivnost te da redovitim hodanjem u pravilnom položaju tijela tijekom 30 minuta povoljno utječe na svoje cjelokupno zdravlje.

Hodati možete u svom naselju, u prirodi, u društvu prijatelja, djece, kućnog ljubimca...

Uz zdravstvenu poruku vrijednosti hodanja, tu je i humanitarni dio akcije VOLIM HODANJE.

Tijekom lipnja bit će organizirane rute u četiri grada - Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Svi koji se žele pridružiti akciji, a žive u drugim mjestima diljem Hrvatske, mogu nam se pridružiti objavom svojih prehodanih kilometara na društvenim mrežama te na taj način doprinijeti akciji.

Organizirane rute imaju približnu dužinu od 2 kilometra što je prosječna udaljenost koju čovjek prijeđe u 30 minuta hodanja. Rute su omeđene početnim, kontrolnim i završnim točkama na kojima će svaki sudionik moći potvrditi svoju mapu koju će dobiti prilikom početka hodanja. Hodati po rutama se može u oba smjera, jer će na početnim, kontrolnim i završnim točkama svake rute stajati suradnici koji će žigovima ovjeravati mape koje služe kao dokaz o sudjelovanju i prijeđenim kilometrima.

Hodajte što više, jer time osiguravate veću PLIVINU donaciju! Učinite nešto za sebe i pomozite drugima!