Plodni dani - Kalendar ovulacije

Moji plodni dani

Kada su i kako se računaju plodni dani?

Datum početka posljednjeg ciklusa:
Unesite trajanje menstruacijskog ciklusa:

Menstrualni kalendar prati vaš menstruacijski ciklus.

Menstruacijski ciklus se mjeri od prvog dana menstruacijskog krvarenja do prvog dana sljedećeg menstruacijskog krvarenja. U većine žena normalni menstruacijski ciklus traje od 28 do 32 dana, no neke žene mogu imati kraći ili dulji menstruacijski ciklus.

Ovulacija je dio normalnog menstruacijskog ciklusa. Za vrijeme ovulacije dolazi do otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika prema jajovodu.

Razdoblje plodnosti žene u jednom ciklusu kratko je, svega nekoliko dana prije i nekoliko dana poslije ovulacije.

Kalendar ovulacije pomaže vam okvirno odrediti plodne dane kada je moguće ostvariti trudnoću ili razdoblje tijekom mjeseca u kojem možete imati spolne odnose bez opasnosti od trudnoće. Kako bi se plodni dani mogli pouzdano izračunati, vrlo je važno da su vam ciklusi pravilni.

(956)
3.8 od 5

vezani članci

Odgovori na pitanja

Pročitajte pitanja i odgovore iz područja

KALENDAR trudnoće

Pratite trudnoću i razvoj vaše bebe iz tjedna u tjedan. KALENDAR trudnoće Uz ilustracije i opise pratite razvoj vaše bebe od začeća do njezinog dolaska na svijet.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.