BMI kalkulator za djecu i adolescente

Body mass index (BMI) je jedan od načina procjene uhranjenosti povezan s količinom prekomjernog masnog tkiva u ljudskom tijelu. Izračunava se uzimajući u obzir tjelesnu težinu i visinu. Koristi se za otkrivanje pothranjenosti, normalne uhranjenosti, preuhranjenosti ili debljine.

U djece masno tkivo se mijenja s dobi. Također, djevojčice i dječaci imaju različite udjele masnog tkiva tijekom odrastanja. Stoga je važno za izračun BMI-a koristiti kalkulator primjeren za dob.

Ovaj BMI kalkulator u izračunu uzima u obzir spol i dob te je namijenjen za izračun BMI-a u djece i adolescenata od 5 do 19 godina.

Spol


Dob

godina mjeseci

Visina

cm

Težina

kg

Napomena: Ovaj izračun je informativan te nije zamjena procjeni zdravstvenoga djelatnika. Savjetujte se s liječnikom o zdravlju vašeg djeteta.

Z vrijednost (engl. Z score) je mjera koja pokazuje odstupanje od srednje vrijednosti populacije izraženo u standardnoj devijaciji (mjerilo odstupanja od srednje vrijednosti).

Izvor: za izradu kalkulatora korišteni podaci "5 to 19 years (z-scores) WHO Reference"

(463)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

najnoviji članci

kalkulator kalorija

Izračunajte potrebni dnevni energijski unos. Najčešće dnevne energijske potrebe kreću se od 1100 kcal do 2700 kcal.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.