BMI kalkulator za djecu i adolescente

Body mass index (BMI) je jedan od načina procjene uhranjenosti povezan s količinom prekomjernog masnog tkiva u ljudskom tijelu. Izračunava se uzimajući u obzir tjelesnu težinu i visinu. Koristi se za otkrivanje pothranjenosti, normalne uhranjenosti, preuhranjenosti ili debljine.

U djece masno tkivo se mijenja s dobi. Također, djevojčice i dječaci imaju različite udjele masnog tkiva tijekom odrastanja. Stoga je važno za izračun BMI-a koristiti kalkulator primjeren za dob.

Ovaj BMI kalkulator u izračunu uzima u obzir spol i dob te je namijenjen za izračun BMI-a u djece i adolescenata od 5 do 19 godina.

Spol


Dob

godina mjeseci

Visina

cm

Težina

kg

Napomena: Ovaj izračun je informativan te nije zamjena procjeni zdravstvenoga djelatnika. Savjetujte se s liječnikom o zdravlju vašeg djeteta.

Z vrijednost (engl. Z score) je mjera koja pokazuje odstupanje od srednje vrijednosti populacije izraženo u standardnoj devijaciji (mjerilo odstupanja od srednje vrijednosti).

Izvor: za izradu kalkulatora korišteni podaci "5 to 19 years (z-scores) WHO Reference"

(592)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.