Ozljede i oštećenja

Dan Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb - skup u čast Božidara Špišića

Objavljeno 07.05.2009.
Klinika za ortopediju KBC-a Zagreb i Medicinskog fakulteta u Zagrebu dana 9. svibnja 2009. u sklopu Dana Klinike organizira skup u čast Božidara Špišića, utemeljitelja ortopedije u Hrvatskoj.
Dan Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb - skup u čast Božidara Špišića
 

Tema stručnog sastanka je "Liječenje bolesti i ozljeda zglobne hrskavice", a izabrana je zbog velikog interesa za liječenje bolesnika s oštećenom zglobnom hrskavicom kojih u ortopedskim i srodnim ambulantama ima posljednjih godina sve više. Na simpoziju će biti prikazane mogućnosti liječenja koja se danas smatraju vrhunskim dostignućem, a koja se koriste u Klinici za ortopediju.

Na skupu će biti prikazani rezultati kliničke studije transplantacije hrskavičnih stanica u koljenu te ostale metode liječenja oštećene zglobne hrskavice. Osim koljena, bit će prikazani rezultati zahvata na gležnju i laktu kao zglobovima o kojima su saznanja o načinima liječenja trenutno u najvećem zamahu u svijetu. Na skupu će sudjelovati i gost-predavač iz austrijske klinike Sportsclinic Austria koji će uz domaće predavače govoriti o najnovijim metodama liječenja gležnja i koljena.

Skup će se održati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Dodatne informacije potražite na http://www.mef.hr/ortopedija/o-dogadjanja.htm

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.