vijesti

14.02.2017.
Učestalost depresije kod tinejdžera
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na povećanje učestalosti depresije kod tinejdžera, posebice kod djevojaka, objavio je stručni časopis Pediatrics.
14.02.2017.
Crveno meso i rizik za srce
Istraživanje provedeno na ispitanicama starijima od 50 godina ukazuje na 60% veći rizik za zatajenje srca kod žena kojima je meso glavni izvor proteina.
14.02.2017.
Zašećereni gazirani sokovi i predijabetes
Svakodnevna konzumacija jedne limenke nekog gaziranog soka s dodanim šećerom je povezana s 46% većim rizikom za predijabetes, stanje koje često prethodi šećernoj bolesti.
14.02.2017.
ADHD kod prerano rođene djece
Istraživanje provedeno na McMaster University u Kanadi ukazuje na veću učestalost poremećaja pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD) kod ekstremno prerano rođene djece.
13.02.2017.
Poteškoće sa snom i fibrilacija atrija
Nalazi znanstvenika s University of California ukazuju na veću učestalost fibrilacije atrija kod osoba koje imaju poteškoća sa snom.
13.02.2017.
Rana menopauza ukazuje na rizik za kosti
Ženama koje u menopauzu uđu prije 40. godine prijeti veći rizik za frakture, upozoravaju američki znanstvenici iz Administracije za hranu i lijekove (FDA).
13.02.2017.
Veza željeza i gestacijskog dijabetesa
Previsoka koncentracija željeza u krvi je povezana s povećanjem rizika za gestacijski dijabetes, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
13.02.2017.
Aditivi u hrani i rak debelog crijeva
Eksperimenti provedeni na miševima povezuju unos dvaju često korištenih emulgatora s povećanjem rizika za rak debelog crijeva.
12.02.2017.
Tjelesna aktivnost za osobe s artritisom
Već i nekoliko tjelesne aktivnosti tjedno može osobama koje pate od artritisa znatno olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti, piše stručni časopis Arthritis Care & Research.
12.02.2017.
San pogoduje jezičnim sposobnostima
Istraživanje provedeno na trogodišnoj djeci povezuje san s olakšanim učenjem značenja novih riječi, objavili su američki znanstvenici s University of Arizona.
Drveće
Korovi
Maslina
2,9
umjerena
Grab
2,5
umjerena
Čempresi
2,2
umjerena
Crkvina
2,2
umjerena
Jasen
0,5
niska
Trave
0,8
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Hrast
3,1
umjerena
Borovi
2,5
umjerena
Breza
2,2
umjerena
Koprive
1,3
niska
Orah
0,5
niska
Trave
0,4
niska
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Korovi
Hrast
6,4
visoka
Jasen
6,1
visoka
Crkvina
6,7
visoka
Borovi
3,4
umjerena
Maslina
2,7
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Drveće
Korovi
Drveće
Korovi
Maslina
5,9
umjerena
Hrast crnika
2,3
umjerena
Crkvina
3,1
umjerena
Čempresi
1,5
niska
Grab
1,1
niska
Trave
1,5
niska
Drveće
Trave
Korovi
Hrast
1,3
niska
Trave
3,0
umjerena
Čempresi
1,0
niska
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Kiselica
0,4
niska
Hrast crnika
6,2
visoka
Maslina
5,4
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
4,8
umjerena
Borovi
2,9
umjerena
Trave
3,8
umjerena
Borovi
1,3
niska
Trave
2,5
umjerena
Hrast
0,6
niska
Koprive
0,6
niska
Breza
0,1
niska
Kiselica
0,2
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: