Tjelovježba

Umjerena tjelovježba povezana s bržim začećem

Objavljeno 10.04.2012.

Reuters

Umjerena tjelovježba je bila povezana s 18% većim izgledima za uspjeh kod žena koje su pokušavale zatrudnjeti, objavili su američki znanstvenici s Boston University.
Umjerena tjelovježba povezana s bržim začećem
 

Nasuprot tome, intenzivna tjelovježba je kod žena normalne tjelesne mase dovodila do 32%-tnog produženja vremena potrebnog za začeće.

U studiji su korišteni podaci za više od 3500 žena u dobi od 18 do 40 godina koje su pokušavale zatrudnjeti tijekom promatranog razdoblja od 12 mjeseci.

Nijedna ispitanica nije bila uključena u neki postupak medicinski potpomognute oplodnje, napominju istraživači u časopisu Fertility and Sterility.

Zatrudnjelo je 70% sudionica studije, a najbrže je to pošlo za rukom onima koje su redovito prakticirale aktivnosti poput vožnje biciklom, hodanja ili vrtlarenja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.