Tjelovježba

Tjelesni odgoj za bolje ocjene u školi

Objavljeno 31.05.2012.

Yahoo

Povećanje broja školskih sati tjelesnog odgoja je povezano s poboljšanjem ocjena kod učenika osnovnih škola, objavili su švedski znanstvenici.
Tjelesni odgoj za bolje ocjene u školi
 

Istraživači sa sveučilišta u Malmoeu su pratili više od 200 djece u razdoblju od 9 godina.

Dio djece je imao 5 sati tjelesnog odgoja tjedno (uz dodatne treninge za vještine koje uključuju održavanje ravnoteže i koordinacije), dok su ostala djeca u kontrolnoj skupini imala uobičajen broj sati tjelesnog odgoja.

Pokazalo se kako je 96% djece iz prve skupine imao dovoljno dobre ocjene koje su im omogućile upis zahtjevnijih srednjih škola, u usporedbi s 89% djece iz kontrolne skupine.

Razlika je bila izraženija kod dječaka (96% naprema 83%), posebno glede ocjena iz švedskog i engleskog jezika, te matematike.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.