Tjelovježba

Nikad nije kasno za tjelovježbu

Objavljeno 27.11.2013.

BBC News

Početak redovite tjelovježbe tek u 60-im godinama života ipak ima značajan pozitivan učinak na zdravlje, piše British Journal of Sports Medicine.
Nikad nije kasno za tjelovježbu
 

Znanstvenici s University College London su za potrebe nove studije pratili oko 3500 zdravih ispitanika starijih od 60 godina.

Pokazalo se kako su osobe koje su započele s redovitom tjelovježbom makar jednom tjedno imale 3-4 puta veće izglede za zadržavanje dobrog zdravlja u promatranom osmogodišnjem razdoblju.

Tjelovježbu je bilo moguće povezati s manjim rizikom za bolesti srca, moždani udar, dijabetes, Alzheimerovu bolest i depresiju.

Istraživači napominju kako su tjelovježbom smatrali i aktivnsti poput vrtlarenja ili šetnje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(23)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.