Tjelovježba

Bicikliranje za duži život

Objavljeno 21.04.2017.

BBC News

Redovita vožnja na biciklu je u novom istraživanju škotskih znanstvenika povezana s gotovo upola manjim rizikom obolijevanja od raka i bolesti srca.
Bicikliranje za duži život
 

Podaci istraživača s University of Glasgow prikupljeni tijekom 5 godina od oko 250000 osoba pokazuju i kako je hodanje bolja opcija za odlazak na posao nego sjedenje u javnom prijevozu ili automobilu, objavio je British Medical Journal.

Znanstvenici napominju kako je korištenje bicikla za odlazak na posao kod većine ispitanika postalo ugodnom navikom koja ne iziskuje poseban trud i snagu volje.

Redovito bicikliranje je bilo povezano s prosječno 41% manjim rizikom za smrt od bio kojeg uzroka, 45% manjim rizikom obolijevanja od raka i 46% manjim rizikom za bolesti srca.

Sudionici istraživanja su biciklom prelazili prosječno 45-50 kilometara tjedno, a izraženiji pozitivan učinak je bio prisutan kod ispitanika koji su više biciklirali.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(11)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.