Tjelovježba

DNK odgovorna za nesklonost vježbanju

Objavljeno 07.09.2017.

HealthDay

Istraživanje nizozemskih znanstvenika sugerira kako je DNK povezana s nesklonošću tjelovježbi, objavio je stručni časopis Psychology of Sport and Exercise.
DNK odgovorna za nesklonost vježbanju
 

Rezultati znanstvenika s VU Medisch Centrum Amsterdam se temelje na podacima prikupljenima od nekoliko stotina parova blizanaca u dobi od 12 do 25 godina.

Unatoč raširenom mišljenju kako tjelovježba pozitivno utječe na raspoloženje, pokazalo se kako postoje znatne razlike između osjećaja zadovoljstva za vrijeme i nakon ovakvog tjelesnog napora.

Nakon što su u obzir uzeli niz parametara, istraživači su izračunali kako utjecaj gena čini do 37% razlike u subjektivnom zadovoljstvu tjelovježbom.

Potvrdilo se i kako su tjelovježbi najsklonije osobe koje najviše uživaju u tjelesnoj aktivnosti.

Znanstvenici vjeruju kako će njihovi nalazi pomoći u osmišljavanju individualiziranih programa za tjelesno nedovoljno aktivne osobe.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.