Tjelovježba

Europski tjedan sporta od 23. do 30.9.

Objavljeno 22.09.2017.

Središnji državni ured za šport

Uz moto #BeActive će se od 23. do 30. rujna diljem Hrvatske održati Europski tjedan sporta.
Europski tjedan sporta od 23. do 30.9.
 

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj će službeno biti otvoren na Jarunu 23. rujna gdje će se svima, koji još nisu odabrali sport za sebe, omogućiti da besplatno isprobaju više od 30 sportova, a službeno će biti zatvoren 30. rujna u Vukovaru.

Ovu veliku međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom.

Prema istraživanju koje je u lipnju ove godine proveo Središnji državni ured za šport, gotovo dvije trećine, odnosno čak 62% populacije Hrvatske starije od 15 godina uopće se ne bavi sportskom, rekreacijskom ili drugim vidom tjelesne aktivnosti, a što su stariji, Hrvati se navedenim aktivnostima bave sve manje.

Jarun će biti središnje mjesto događanja Europskog tjedna sporta koji će se tijekom cijelog tjedna održavati i u ostalim gradovima Hrvatske s namjerom da se građane svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti potakne na aktivniji i zdraviji život.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.