Tjelovježba

Počinje Europski tjedan sporta

Objavljeno 22.09.2018.

Središnji državni ured za šport

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport na zagrebačkom Jarunu će u subotu u 12. sati uz moto #BeActive biti otvoren četvrti Europski tjedan sporta.
Počinje Europski tjedan sporta
 

Prema podacima Eurobarometra, u Hrvatskoj se čak 56% građana ne bavi nikakvom tjelesnom aktivnošću.

Istraživanje Središnjeg državnog ureda za šport pokazalo je još lošiju statistiku, pa je taj udio na čak 62%.

Zato će se i ove godine, od 22. do 30. rujna, održati niz programa i događanja kojima se želi motivirati građane i osvijestiti ih o tome koliko je bavljenje tjelesnom aktivnošću važno zbog očuvanja i poboljšanja njihovog zdravlja.

Na otvaranju na Jarunu od 11 sati na središnjoj livadi između ulaza Hrgovići i Hrvatskog Sokola građani će moći isprobati sportove poput odbojke, kuglanja, veslanja, mačevanja, plesa, ragbija, stolnog tenisa, raznih borilačkih vještina i raznih oblika vježbanja vođenih licenciranim trenerima te odabrati ono što svakome najbolje odgovara.

U odabiru će im pomagati i svjetski prvak Mihovil Fantela, olimpijski viceprvak Damir Martin, rukometaši PPD Zagreba kao i gluhi zlatni rukometaši te još mnogi drugi vrhunski sportaši.

Za sljedeći tjedan su predviđeni posebni fokus dani posvećeni vježbanju na radnom mjestu te vježbanju u školama, a veliki broj fitness centara i udruga diljem Hrvatske će od 22. do 30. rujna otvoriti svoja vrata građanima.

Ove godine kao novitet u sklopu Europskog tjedna sporta održat će se #BeActive Night te će u pulskoj Areni 29. rujna od 20 sati biti organizirano noćno vježbanje.

Noćnom vježbanju će se priključiti i drugi gradovi poput Osijeka, Splita, Zagreba, Rijeke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.