vijesti

22.06.2017.
Riba za osobe s reumatoidnim artritisom
Istraživanje provedeno na Harvardu pokazuje kako je redovita konzumacija ribe povezana s ublažavanjem simptoma reumatoidnog artritisa.
21.06.2017.
Novi test za rak usne šupljine
Belgijski i australski znanstvenici su razvili test koji na temelju uzorka sline ukazuje na povećanje rizika obolijevanja od raka usne šupljine.
21.06.2017.
Genetski rizik za rak dojke i rak jajnika
Nalazi britanskih znanstvenika s University of Cambridge potvrđuju značajno povećanje rizika obolijevanja od raka dojke i raka jajnika kod žena s mutiranim inačicama gena BRCA1 i BRCA2.
21.06.2017.
Jogom protiv križobolje
Istraživanje provedeno u SAD na Boston University ukazuje na učinkovitost joge u tretiranju križobolje, objavio je znanstveni časopis Annals of Internal Medicine.
21.06.2017.
Cjepivo za snižavanje kolesterola
Istraživači s bečkog sveučilišta u na uzorku od 72 ispitanika započeli testiranja cjepiva namijenjenog snižavanja koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi.
20.06.2017.
San ključan za akademski uspjeh
Podaci prikupljeni od 61 studenta na Harvardu pokazuju kako je redovit san ključan čimbenik za uspješno studiranje, objavio je časopis Scientific Reports.
20.06.2017.
Raste rizik za ekstremne vrućine
Istraživanje provedeno u SAD na University of Hawaii pokazuje kako je trenutno trećina svjetskog stanovništva izložena klimatskim uvjetima koji dovode do razdoblja ekstremnih vrućina.
20.06.2017.
Tjelesna neaktivnost tinejdžera
Istraživanje provedeno u SAD na Johns Hopkins University sugerira kako je tjelesna aktivnost prosječnog tinejdžera usporediva s onom prosječne osobe u dobi od 60 godina.
20.06.2017.
Novi test za rak prostate
Novi test koji otkriva DNK raka u krvi pacijenata može znatno unaprijediti postupak liječenja najnovijim lijekovima za rak prostate, objavili su istraživači iz Cancer Research UK.
19.06.2017.
Sastojak brokule pomaže dijabetičarima
Sastojak brokule se u eksperimentima švedskih znanstvenika pokazao učinkovitim u kontroli koncentracije šećera u krvi, objavio je časopis Science Translational Medicine.
Hrast crnika
2,3
umjerena
Maslina
0,6
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,6
niska
Trave
0,4
niska
Trave
3,8
umjerena
Koprive
1,3
niska
Borovi
0,8
niska
Pitomi kesten
0,6
niska
Vrba
0,6
niska
Čempresi
0,5
niska
Hrast
8,6
visoka
Maslina
6,4
visoka
Borovi
5,7
umjerena
Trave
7,0
visoka
Crkvina
2,4
umjerena
Maslina
7,5
visoka
Crkvina
6,3
visoka
Hrast crnika
4,0
umjerena
Trave
6,8
visoka
Borovi
1,4
niska
Trputac
1,7
niska
Trave
7,6
visoka
Koprive
3,2
umjerena
Borovi
1,1
niska
Kiselica
1,1
niska
Trputac
0,6
niska
Maslina
6,0
visoka
Hrast crnika
2,8
umjerena
Crkvina
3,0
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Borovi
0,6
niska
Trputac
0,4
niska
Trave
6,6
visoka
Borovi
1,4
niska
Koprive
1,5
niska
Trputac
1,1
niska
Čempresi
0,5
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: