Mladi

Pomanjkanje vitamina D otežava astmu i alergije kod djece

Objavljeno 26.04.2009.

Reuters

Nedostatak vitamina D može dovesti do razvoja težih slučajeva astme i alergija kod djece, objavili su američki znanstvenici iz Brigham and Women's Hospital.
Pomanjkanje vitamina D otežava astmu i alergije kod djece
 

Rezultati studije provedene uz sudjelovanje 616 djece s astmom u Kostarici sugeriraju kako je pomanjkanje vitamina D izmjereno u krvi djece povezano sa znatno većim izgledima za hospitalizaciju zbog astme te većim rizikom za razvoj teških oblika niza alergija.

Znanstvenici u radu kojeg je objavio American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine pozivaju na provođenje daljnih istraživanja kako bi se utvrdila uloga vitamina D u razvoju astme i alergija.

Na temelju tih studija bi se mogle donijeti preporuke o uzimanju dodatnih količina vitamina D za djecu, posebice u zemljama udaljenijima od ekvatora, zaključuju američki istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.