vijesti

28.09.2014.
Novi uvid u shizofreniju
Istraživači s University of California su omogućili bolje razumijevanje djelovanja triju neurotransmitera povezanih sa shizofrenijom.
27.09.2014.
Koristi od bakterija iz vina
Španjolski znanstvenici s Universidad Autonoma de Madrid su iz vina izolirali 11 sojeva bakterija povezanih s pozitivnim učincima na zdravlje.
27.09.2014.
Više vremena - zdravija prehrana
Osobe koje provode više vremena u pripremanju obroka najčešće imaju zdraviju prehranu, objavili su britanski znanstvenici.
26.09.2014.
Posljedice manjka željeza u trudnoći
Nedovoljan unos željeza tijekom trudnoće je povezan s većim rizikom za autizam kod djeteta, sugerira istraživanje provedeno na University of California.
26.09.2014.
Upozoravajući problemi s pamćenjem
Zdrave osobe starije životne dobi kod kojih se počnu javljati poteškoće s pamćenjem imaju znatno veći rizik za demenciju 10-ak godina kasnije.
26.09.2014.
Veza radnog vremena i dijabetesa
Predugo radno vrijeme je u novom istraživanju provedenom na University College London povezano s većim rizikom za dijabetes tipa 2.
26.09.2014.
Geni i privlačnost okusa alkohola
Nalazi američkih znanstvenika ukazuju na postojanje inačica gena o kojima ovisi hoće li se nekoj osobi svidjeti okus alkoholnih pića.
25.09.2014.
Podrijetlo europske "superbakterije"
Najčešći soj europske MRSA, uobičajene bakterije otporne na djelovanje antibiotika, je podrijetlom iz Afrike, piše časopis mBio.
25.09.2014.
Sepsa je manje opasna za pretile
Nalazi objavljeni u časopisu Critical Care Medicine sugeriraju kako pretile osobe imaju veće izglede za preživljavanje sepse.
25.09.2014.
Tjelovježba u prevenciji fibrilacije atrija
Redovita tjelovježba je povezana s prosječno 10% manjim rizikom za fibrilaciju atrija, najčešću srčanu aritmiju u općoj populaciji.
Grab
3,9
umjerena
Čempresi
2,8
umjerena
Jasen
2,5
umjerena
Maslina
1,6
niska
Crkvina
2,2
umjerena
Trave
1,1
niska
Borovi
2,4
umjerena
Hrast
2,4
umjerena
Vrba
2,1
umjerena
Trave
1,9
niska
Koprive
0,8
niska
Jasen
6,5
visoka
Hrast
6,5
visoka
Borovi
6,1
visoka
Čempresi
6,1
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Trave
1,5
niska
Čempresi
4,9
umjerena
Crkvina
6,3
visoka
Grab
4,3
umjerena
Hrast crnika
3,3
umjerena
Maslina
2,8
umjerena
Trave
1,5
niska
Borovi
6,0
visoka
Hrast
2,8
umjerena
Trave
6,0
visoka
Čempresi
2,2
umjerena
Koprive
2,3
umjerena
Kiselica
1,0
niska
Crkvina
6,3
visoka
Čempresi
2,8
umjerena
Grab
1,3
niska
Jasen
0,8
niska
Trave
1,1
niska
Borovi
3,8
umjerena
Hrast
2,8
umjerena
Koprive
3,0
umjerena
Trave
2,5
umjerena
Breza
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: