vijesti

22.04.2016.
Učestalost poremećaja hranjenja
U školama s većim udjelom djevojčica se bilježi veća učestalost poremećaja hranjenja nego u školama s više dječaka, objavili su znanstvenici s University of Oxford.
22.04.2016.
Čimbenici rizika za rak želuca
Česta konzumacija alkohola i mesnih prerađevina te prevelika tjelesna masa spadaju među najvažnije čimbenike rizika za rak želuca, pokazuje novo istraživanje.
21.04.2016.
Depresija nakon srčanog udara
Istraživanje provedeno u Švedskoj sugerira kako je depresija prisutna kod 14% osoba koje su pretrpjele srčani udar.
21.04.2016.
Studija o posljedicama usamljenosti
Usamljene osobe imaju do 32% veći rizik za bolesti srca i moždani udar, objavio je stručni časopis Heart.
21.04.2016.
Razvijen "pametni skalpel"
Belgijski znanstvenici s Vrije Universiteit su razvili "skalpel" koji tijekom operacije omogućuje razlikovanje tkiva tumora od zdravog tkiva mozga.
20.04.2016.
Uspješno testiranje cjepiva za ebolu
Rana klinička testiranja provedena u SAD ukazuju na učinkovitost novog cjepiva za ebolu, piše Journal of the American Medical Association.
20.04.2016.
Novi pristup tretiranju Alzheimerove bolesti
Istraživanje škotskih i hongkonških znanstvenika sugerira kako injekcije prirodnog proteina IL-33 mogu ublažiti simptome i usporiti progresiju Alzheimerove bolesti.
19.04.2016.
Studija o učinku krema za sunčanje
Eksperimenti provedeni na miševima izloženima UVB zračenju sugeriraju kako primjena krema za sunčanje odgađa razvoj melanoma.
19.04.2016.
Oboljeli skrivaju Parkinsonovu bolest
Više od trećine oboljelih od Parkinsonove bolesti ne govori istinu o svom stanju ili skriva simptome ove neurodegenerativne bolesti, pokazuje istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.
19.04.2016.
Sklonost slatkoj hrani i kilogrami
Mala djeca koja više vole slatkiše od slanih grickalica imaju veće izglede za preveliku tjelesnu masu, pokazuje istraživanje provedeno u SAD.
Čempresi
0,1
niska
Ambrozija
0,2
niska
Čempresi
0,3
niska
Borovi
0,1
niska
Čempresi
0,6
niska
Crkvina
0,4
niska
Čempresi
0,8
niska
Borovi
0,3
niska
Crkvina
0,4
niska
Ambrozija
0,2
niska
Borovi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: