vijesti

26.10.2015.
Gen utječe na smrtnost od epilepsije
Kanadski znanstvenici su identificirali mutaciju gena koja može povećati rizik za iznenadnu smrt kod osoba s epilepsijom.
26.10.2015.
Veza gena, sjedenja i kilograma
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je relativno česta inačica gena povezana s povećanjem tjelesne mase jer utječe na vrijeme provedeno u sjedećem položaju.
26.10.2015.
Hladnoća i rizik za moždani udar
Tajvanski znanstvenici su objavili kako je hladno vrijeme kod osoba s fibrilacijom atrija povezano s većim rizikom za moždani udar.
26.10.2015.
Gazirana pića i srčani udar
Istraživanje provedeno u Japanu ukazuje na povezanost česte konzumacije gaziranih pića i proporcionalnog povećanja rizika za srčani udar.
25.10.2015.
Prestanak pušenja usporava multiplu sklerozu
Nalazi švedskih znanstvenika s Karolinska Institutet ukazuju na važnost prestanka pušenja nakon dijagnoze multiple skleroze.
25.10.2015.
Utjecaj akupunkture na krvni tlak
Novi nalazi znanstvenika s University of California ukazuju na mogućnost korištenja akupunkture u snižavanju krvnog tlaka.
24.10.2015.
Dijabetes šteti mozgu
Osobe s dijabetesom tipa 2 imaju veći rizik za nastanak nakupina tau proteina u mozgu, objavio je stručni časopis Neurology.
23.10.2015.
Reklame i unos alkohola kod tinejdžera
Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako reklame imaju veliki utjecaj na izglede za konzumaciju alkohola kod tinejdžera.
23.10.2015.
Nikotinamid u prevenciji raka kože
Uzimanje nikotinamida, oblika vitamina B3, je u novom istraživanju povezano s 23% manjim rizikom obolijevanja od raka kože.
23.10.2015.
Pasivno pušenje šteti dječjim zubima
Izloženost pasivnom pušenju kod djece povećava izglede za kvarenje zuba, pokazuje istraživanje japanskih znanstvenika.
Čempresi
3,1
umjerena
Čempresi
0,1
niska
Borovi
0,3
niska
Čempresi
0,3
niska
Čempresi
2,6
umjerena
Čempresi
2,3
umjerena
Koprive
1,3
niska
Čempresi
0,6
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: